donderdag 30 december 2010

E-readers

e E-bookreader, ook wel eReader genoemd, is een alternatief voor uw rondslingerende kranten, tijdschriften en stapels documenten. Het scherm maakt gebruik van elektronische inkt waardoor het scherm de indruk wekt van gewoon papier. Het scherm straalt geen licht uit, is kraakhelder en staat volledig stil, zodat het leest alsof het gedrukt is, ook gebruikt het geen energie (alleen tijdens het opbouwen van de pagina).

Door zijn lage gewicht en prettige bediening is het tevens een ideale reisgenoot. Het geringe energiegebruik en de mogelijkheid om tientallen boeken in het geheugen op te slaan garant voor lange avonden leesplezier, niet alleen thuis, maar ook onderweg of op vakantie. 1 GB geheugen is goed voor zo'n 20.000 pagina's tekst.

Het scherm is zowel binnen als buiten goed leesbaar, zelfs in direct zonlicht!

De E-bookreader is geschikt voor e-books (er zijn al meer dan 50.000 titels te downloaden), maar ook voor kranten en pagina's in PDF, HTML en TXT. Door de ingebouwde WiFi en Ethernet netwerkverbinding kan nieuwe informatie snel opgehaald worden. Het is tevens mogelijk om een krantenabonnement af te sluiten. Daarnaast kan data ook worden ingelezen via USB, CF- of SD card. Met de meegeleverde styluspen kan op het scherm kunnen aantekeningen worden gemaakt.

Ook het bekijken van foto's en het beluisteren van muziek behoort tot de mogelijkheden wanneer de E-bookreader overweg kan met bestanden als MP3, WAV en JPEG.

Voor wie kan de E-bookreader een praktisch apparaat zijn:

* Studenten/scholieren
Geen tassen vol met boeken meer.
* Huisartsen
Op deze manier altijd de patiëntgegevens onder handbereik voor als het nodig is.
* Monteurs
De reader kan een schat aan informatie met zich meenemen en is deze is snel en eenvoudig op te roepen.





Deze en meer e-readers zijn te koop op www.xgadget.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten